زیرسازی و آماده سازی سطح نه تنها برای پاشش رنگ برروی سطوح فلزی، رنگ‌های کوره‌ای یا الکترواستاتیک باید مورد استفاده قرار بگیرد، بلکه باید برای رنگ کردن هرگونه سطوحی، مورد استفاده قرار بگیرد تا نتیجه مطلوبی بدست آید؛ زیرسازی و آماده سازی سطح اهمیت بسیار بالایی دارد، چرا که باعث دوام و حفظ کیفیت رنگ روی سطح در گذر زمان خواهد شد.

 

زیرسازی و آماده سازی سطح

زیرسازی و آماده سازی سطح

به مجموعه فرآیندها و عملیات‌هایی که شامل پاکسازی، از بین بردن مواد سست شده، اصلاح سطح به صورت فیزیکی یا با استفاده از مواد شیمیایی می‌شود و هدف آن، آماده سازی سطح برای پاشش رنگ و رنگ آمیزی می‌باشد، زیرسازی و آماده سازی سطح گفته می‌شود؛ هدف از این کار، رسیدن به حداکثر کیفیت رنگ آمیزی می‌باشد.

دلایل آماده سازی سطح پیش از پاشش رنگ

دلایل متعددی هستند که نشان دهنده اهمیت بالای زیرسازی و آماده سازی سطح برای پاشش رنگ می‌باشند؛ از جمله مهمترین دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. از بین بردن حتی کوچکترین لایه آلودگی از روی سطح و جلوگیری از آلوده شدن مجدد سطح
  2. افزایش حداکثری میزان تعامل مولکولی بین رنگ و سطح بستر
  3. افزایش سختی و مقاومت در برابر سایش
  4. بهبود نیروهای چسبندگی
  5. محافظت از سطح در برابر ضربه و خوردگی

 

بیشتر بخوانید: ربات رنگ پاش اتوماتیک

بیشتر بخوانید: کابین رنگ پودری

اهمیت زیرسازی و آماده سازی سطح در رنگ آمیزی صنعتی

اهمیت زیرسازی و آماده سازی سطح در رنگ آمیزی صنعتی

حافظت از سطح زیرین در برابر عوامل خارجی و عناصر مخرب بسیاری حائز اهمیت می‌باشد و به همین دلیل است که زیرسازی و آماده سازی سطح برای پاشش رنگ از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد؛ از طرفی، در رنگ آمیزی صنعتی در صورتی که سطح به خوب آماده نشده باشد، مواد شیمیایی و مضر در بین رنگ و سطح به دام افتاده و با گذر زمان باعث خوردگی و ریختگی رنگ خواهد شد.

بیشتر بخوانید:  کانوایر یا نوار نقاله چیست؟

همچنین باید به عوامل مانند وجود روغن و چربی برروی سطوح مختلف مانند سطوح فلزی نیز توجه کرد؛ عدم زیرسازی و پاکسازی این روغن باعث می‌شود که رطوبت در زیر رنگ باقی بماند و در نتیجه، با گذر زمان باعث پوسته پوسته شدن رنگ خواهد شد. در اینگونه موارد، سطوح فلزی دچار خوردگی و زنگ زدگی خواهند شد.

نکته مهم دیگر در مورد زیرسازی و آماده سازی سطح این است که انجام این کار پیش از رنگ آمیزی صنعتی باعث کاهش هزینه‌ها خواهد شد؛ در صورتی که سطح آماده نشده باشد، رنگ ماندگاری خود را از دست می‌دهد و در نهایت رنگ دچار ریزش شده و نیاز به رنگ کاری مجدد و صرف هزینه بیشتر می‌باشد.

روش‌های آماده سازی سطح برای رنگ آمیزی صنعتی

  1. چربی زدایی و پاکسازی
  2. ساییدن سطح و صاف کردن آن
  3. پاکسازی سطوح با شعله
  4. پاکسازی با مواد شیمیایی مانند مواد اسیدی
  5. پاکسازی و شستشو با آب

بیشتر بخوانید: راه اندازی خط رنگ

نتیجه گیری

زمانی که می‌خواهید یک سطح را رنگ آمیزی کنید، زیرسازی و آماده سازی سطح برای پاشش رنگ بسیار حائز اهمیت است؛ در صورتی که سطح مدنظر شما برای پاشش رنگ، آماده نشود، مواد شیمیایی در داخل بین سطح و رنگ گیر افتادن و با گذشت زمان، رنگ و سطح مدنظر شما دچار خوردگی و آسیب دیدگی خواهد شد. همچنین وجود روغن و چربی روی سطوح فلزی باعث پوسته پوسته شدن رنگ و سطوح در معرض رطوبت قرار می‌گیرد و با گذر زمان، سطح فلزی دچار زنگ زدگی خواهد شد؛ پس زیرسازی و آماده سازی سطح جهت رنگ آمیزی، بسیار حائز اهمیت می‌باشد تا مانع رنگ آمیزی مجدد و صرف هزینه بیشتر در آینده شویم.

بیشتر بخوانید:  مقایسه رنگ پودری و رنگ مایع

بیشتر بخوانید: قیمت کوره پخت رنگ

جهت کسب اطلاعات بیشتر توسط شماره‌های زیر با مجموعه تهران پوشش تماس حاصل نمایید.

شماره همراه مدیریت: ۰۹۱۲۳۰۲۶۶۳۹

تلفن کارگاه: ۰۲۱۶۵۴۱۵۶۳۰

تلفکس دفتر: ۰۲۱۶۵۴۱۵۶۳۴